סוג מופע: מפגש עפ"י נושא-אלימות בחייהם של ילדים ובני נוער
אוכלוסיית יעד: ג - ו , מאושר בסל תרבות ארצי
כשנגמרות המילים עוברים לשימוש בידיים. אנשים שקוראים ספרים מפתחים את הדמיון ויש פחות סיכוי שהם ייכנעו לדחף האלים שבתוכם. במופע זה מבליטים הסופרת והמשוררת ציפי שחרור והסופר והעיתונאי
איטו אבירם את התועלת שיש לנו בקריאת ספרים, העומדת כאנטיתזה לאלימות שמקיפה אותנו בחיים. קריאת ספרים מרחיבה את יכולת השיפוט שלנו, מגדילה את טווח המילים שלנו ומעניקה לנו את היכולת לסיים סכסוכים, מריבות ואי הבנות ללא שימוש בכוח.
במסגרת המופע קוראים השניים קטעים מיצירותיהם הקשורים באספקטים שונים של אלימות בחייהם של ילדים ובני נוער: אלימות פיסית ואלימות מילולית, אלימות בין בנים לבנים ובין בנים לבנות, אלימות בתוך המשפחה, אלימות בטלוויזיה ובקולנוע, אלימות בכנסת, על הכבישים וברחוב והיכולת שלנו להתמודד אתה. המופע הזה עונה על צורך כפול ודחוף שמורגש יותר ויותר: עידוד הקריאה ומניעת אלימות בקרב ילדים ובני נוער. קטעי הספרות לקוחים מתוך הספרים של ציפי שחרור : אלימות בשכונה, ארמונות גנובים, אמא היא גם אבא ומתוך ספרים של איטו אבירם.
ציפי שחרור - סופרת ומשוררת. איטו אבירם - עיתונאי וסופר. שני הכותבים קוראים קטעים מספריהם, ומשוחחים על נושא האלימות בחייהם של ילדים ובני נוער, כפי שהוא משתקף בכתיבתם. כמו כן הם משוחחים על קריאת ספרים, ועל חלקה בפיתוח הדמיון ויכולת השיפוט.
המשוררת ציפי שחרור והסופר איטו אבירם משוחחים עם ילדים על אלימות בבית, בבית הספר, בין הורים וילדים ובין ילדים לבין עצמם. במפגש משולבים קטעים מיצירותיהם של השניים ומתקיים דו-שיח מאלף עם הילדים, המנצלים את ההזדמנות כדי לספר מה מציק להם ואיך הם היו פותרים את בעיית האלימות. מתאים לכל כיתות בית הספר היסודי, וגם לילדים ולהוריהם.

ציפי שחרור:
ציפי בן-יאיר שחרור, ילידת תל-אביב. למדה ספרות באוניברסיטת בר-אילן. פרסמה 25 ספרים, בהם ספרי שירה, קובץ סיפורים וספרים לילדים ונוער בפרוזה ובשירה. כמו כן ערכה אנתולוגיות לשירה ולפרוזה. שימשה כעורכת כתב-העת מאזניים וכן כדירקטורית במועצת הרשות השנייה ובחברת החדשות.
כיום עורכת ותסריטאית מטעם המועצה לשימור אתרים, מנחה סדנאות לכתיבה יוצרת בשירה ובפרוזה לילדים לנוער ולמבוגרים, וכן סדנאות תרפיה, דרך כוחה המרפא של הכתיבה היוצרת ומקיימת מפגשים ספרותיים עם ילדים ונוער בבתי הספר ברחבי הארץ.. בשנת 1987 זכתה בפרס אקו"ם על קובץ שיריה "קשרים" ובשנים תשנ"ד (1993) ותשס"ג (2002) זכתה בפרס היצירה ע"ש ראש הממשלה לוי אשכול. אם לשניים.

איטו אבירם
סופר ועיתונאי. יליד חולון. הנחה תכניות טלוויזיה ורדיו. במפגשיו משוחח על ההבדל בין כתיבה עיתונאית לכתיבה ספרותית, ועל עולם הדמיון של סופר הילדים מול עולם המציאות של עיתונאי הילדים. במשך השנים עורך וכותב בשבועונים המובילים לנוער כגון "מעריב לנוער", "ראש1", "פילון" , "ראש צעיר" ועוד, כאחד היוצרים העדכניים ביותר והמבינים ביותר לליבם של ילדים ונוער.